Blog Layout

Lunch prep weekmenu 1

9 januari 2023

Recepten en stappenplan

Voor deze week maakte ik de volgende gerechten klaar:


  • Kipgehaktballen uit de oven
  • Zalm uit de oven
  • Griekse salade
  • Gebakken spinazie
  • Zoete aardappel uit de oven
  • Quinoa


Ingrediënten


Kipgehaktballen uit de oven

300 gram kipgehakt

1 ei

1 tl gemberpoeder

1 tl knoflookpoeder

1 el sojasaus

(glutenvrij) paneermeel


Zalm uit de oven

2 stuks zalmfilet

gedroogde kruiden (oregano, tijm, basilicum etc.)

zeezout

milde olijfolie


Griekse salade

4 tomaten

1/2 komkommer

1 paprika

1 rode ui

100 gram zwarte olijven

paar takjes verse peterselie

paar takjes verse munt

200 gram (plantaardige) feta

3 el extra vierge olijfolie

2 el rode wijnazijn

1 tl oregano

zeezout

peper


Gebakken spinazie

300 gram spinazie

knoflook

milde olijfolie

zeezout

peper


Zoete aardappel uit de oven

100 gram zoete aardappel in blokjes

1 tl komijnpoeder

1 tl paprikapoeder

milde olijfolie

zeezout

peper


Quinoa

150 gram quinoa


Stappenplan


  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celcius.
  2. Meng alle ingrediënten voor de kipgehaktballen. Voeg zoveel (glutenvrij) paneermeel toe als nodig om een samenhangend, maar niet te droog mengsel te maken. Vorm zes gehaktballen van het mengsel en leg deze in een glazen ovenschool bekleed met bakpapier.
  3. Vet de bodem van een ovenschaaltje in met milde olijfolie. Leg de zalmfilets in de ovenschaal en kruid ze met zout, peper en kruiden naar smaak.
  4. Meng in een glazen ovenschaaltje alle ingrediënten voor de zoete aardappel.
  5. Zet de gehaktballen, de zalm en de zoete aardappel in de oven.
  6. Haal na 15 minuten de zalm uit de oven.
  7. Haal na 25 minuten de gehaktballen en de zoete aardappel uit de oven. In de tussentijd ga je verder met de volgende stappen.
  8. Was de spinazie en doe hem in een glazen schaal. Dek de schaal af en zet in de koelkast.
  9. Kook de quinoa volgens recept.
  10. Snijd de tomaten en paprika in blokjes. Snijd de rode ui in halve ringen. Snijd de komkommer over de lengte doormidden en verwijder de zaadjes met een lepel. Snijd de komkommer vervolgens ook in blokjes. Snijd de olijven doormidden. Snijd de peterselie en munt fijn. Maak blokjes van de feta. Doe al deze ingrediënten in een glazen kom en meng goed. Voeg zeezout en peper naar smaak toe. Meng in een apart kommetje de extra vierge olijfolie, de rode wijnazijn en de oregano en klop met een kleine garde totdat er een dressing ontstaat. Voeg de dressing toe aan de salade en meng goed. Dek de kom af en zet in de koelkast.
  11. Laat de gehaktballen, zalm, zoete aardappel en quinoa even afkoelen en zet ze dan (afgedekt) in de koelkast.
  12. Als de gehaktballen en zoete aardappel volledig zijn afgekoeld, verplaats je vier (van de zes) gehaktballen en de zoete aardappel naar de diepvries.


Weekmenu


Dag 1: Eén zalmfilet met 50 gram quinoa en één derde van de Griekse salade.

Dag 2: Twee gehaktballen met 50 gram quinoa en één derde van de Griekse salade.

Dag 3: Eén zalmfilet met 50 gram zoete aardappel en één derde van de Griekse salade.

Dag 4: Twee gehaktballen met 50 gram quinoa en 150 gram gebakken spinazie (bak op de dag zelf de spinazie samen met een teentje fijngesneden knoflook kort in milde olijfolie).

Dag 5: Twee gehaktballen met 50 gram zoete aardappel en 150 gram gebakken spinazie (bak op de dag zelf de spinazie samen met een teentje fijngesneden knoflook kort in milde olijfolie).


Smakelijk eten!

5 juni 2023
BBQ-seizoen!
17 mei 2023
Aarbeien
27 maart 2023
Basisrecept

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website voor de bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken.

×
Share by: